Bemutatkozás

Iskolánk névadója

 

Gróf Teleki László (Gyömrő,1912. nov. 29. – Varsó, 1962. okt. 10.): Református ifjúsági vezető volt.  A történelmi múltú Teleki család református ágának sarja, Teleki Tibor földbirtokos és Széchenyi Aliz fia. A középiskolát a budapesti Református Gimnáziumban végezte. 1931-ben érettségizett. A budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem Jogi és Államtudományi Karán jogi tanulmányokat folytatott. Kiemelkedő ifjúsági szervező és vezető volt.  Teleki gróf nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok nevelésére és oktatására, ezért választották az iskola alapítói az új gimnázium névadójának. A Teleki család mintegy két évszázadon keresztül fontos szerepet játszott Gyömrő egyházi életében, közéletében és történelmében. Gróf Teleki László számos fiatalt segített hozzá a továbbtanuláshoz, kórust szervezett, elvitte őket múzeumokba, hangversenyre, operába, támogatta a népművelő előadásokat. Cserkészvezetőként élményekkel, szellemi és lelki táplálékkal gazdagította a fiatalok életét.

Küldetésünk

A felnövekvő nemzedéket gondolkodásra, nyitottságra, elfogadásra nevelni. Olyan atmoszférát kívánunk teremteni, amelyben a fiatalok érzik, hogy őszintén fordulhatnak hozzánk problémáikkal. Hiszünk a közös kommunikációban, a megértésben, segítségnyújtásban. Bízunk abban, hogy ezt megtapasztalva Ők is így fognak cselekedni, ha kikerülnek a nagybetűs életbe! A mai világban a megszerzett tudás mellett ezekre a dolgokra is nagyon nagy szükségük van.

 

Tantestületünk

Az intézményben zajló munkának, a családias, oldott légkörnek megteremtésében nagyon jelentős szerepet játszik a jól képzett, munkáját és a diákokat szerető, tanári kar. Kollégáink segítő és bizalomteljes légkört teremtenek diákjainknak a közös munkához.  Azonos, humánus gondolkodással tudjuk iskolánk szellemiségét évről-évre megtartani.

 

Címünk

2230, Gyömrő

Szent István út 69-71.

Email

titkarsag@telgisz.hu

Telefon

+36/29 330-055